Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Co je to parafín

Parafín je speciální vosk získaný z ropy a obohacený o vitamín E. Vyniká svou schopností zadržovat teplo. Tuhne při teplotě 52-62°C. Parafín prohřívá, uvolňuje, zvyšuje krevní oběh a otevírá póry. Jeho účinky jsou zdravotní i estetické.

 

Použití parafínu

  • choroby pohybového aparátu
  • chronická revmatoidní artritida, choroby drobných kloubů končetin
  • zhrublá, mozolovitá, suchá nebo popraskaná pokožka rukou či nohou

 

Parafínový zábal – blaho pro klouby

Během působení parafínu dochází k uvolnění svalů a kloubů a právě proto se parafínové zábaly používají jako součást rehabilitační léčby, zejména pak při degenerativním onemocnění kloubů rukou. Jedná se v podstatě o lokální termoterapii (teploléčbu), která se běžně aplikuje i v lázních a rehabilitačních zařízeních. Lze ji ale aplikovat i na celé tělo – formou parafínových lázní. Takto působí na uvolnění a snížení bolesti celého pohybového aparátu. Zvýšením prokrvení kůže lépe absorbuje minerály obsažené v parafínu. Parafínové zábaly působí blahodárně na nervovou soustavu, cítíte se po nich uvolněně a relaxovaně.

 

Parafínový zábal jako kosmetická kúra

Parafínové zábaly se používají také v kosmetickém průmyslu pro výživu a zjemnění kůže rukou, loktů, kolen a chodidel. Mezi nejoblíbenější patří zábaly rukou. Po parafínové kúře jsou hladké a jemné, zbavené odumřelých buněk a suchých šupinek kůže. Parafínové zábaly se používají také při odstraňování tukových polštářků a celulitidy.

 

 
 

 


Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< září / 2019 >>